Seksyen Pengurusan Sumber Manusia telah mengadakan Kursus ‘Hidangan Lazat, Badan Sihat’ pada 20 dan 21 Mac 2018 yang lalu. Kursus ini menggabungkan teori serta amali dan diadakan di Pusat Kecemerlangan Geomatik dan Pejabat Domestik.
Kedua-dua hari kursus dikendalikan oleh Puan Nurul Azhan Bt Syukran Jamil, Pensyarah Program Kulinari dari Kolej Komuniti Selayang. Kursus diadakan bagi tujuan menambah pengetahuan dalam penyediaan sajian dan makanan, merancang, menyelia dan menyaji serta mereka cipta makanan mengikut kesesuaian menu, bahan dan cita rasa pelanggan agar dapat menguruskan sajian dengan lebih sistematik. Kursus ini disertai seramai 24 orang kakitangan INSTUN terutamanya kakitangan Seksyen Domestik INSTUN termasuk Pembantu Penyediaan Makanan dan Pramusaji. Peserta kursus didedahkan dengan amalan penyediaan makanan yang bersih dan selamat, amali penyediaan meja makan serta amali penyediaan kek dan pastri. Maklum balas yang diterima daripada peserta amat memberangsangkan.